Kā pagatavo suši?

Jun 8, 2012 by

Pieaugot suši popularitātei, tas ne tikai kļuvis par iecienītu izvēli, kad vakariņas meklējam Google pārlūka lodziņā ierakstot – ēdienu piegāde, tas arī ir viens no aktuālākajiem izaicinājumiem visu ēst gatavotāju izdomai. Lieliskam vakariņu pārsteigumam mājas apstākļos vajadzīgs nedaudz zināšanu, mazliet precizitātes un radošums – un suši var likt galdā!

Sagatavošanās: jums vispirms vajadzētu nedaudz iepazīt dažādas suši receptes, lai gūtu iedvesmu tam, kādām sastāvdaļām dosiet priekšroku. Nākamais solis ir iepirkšanās, jo visticamāk savā virtuvē visas nepieciešamās lietas neatradīsiet. Pamata sastāvdaļas ir nori lapas, rīsi un rīsu etiķis. Ieteicams iegādāties tieši suši pagatavošanai paredzētos rīsus, jo no tā, cik veiksmīgi jums izdosies tos pagatavot, ir atkarīga puse no panākumiem. Pildījuma izvēle ir pilnībā atkarīga gan no jūsu gaumes, gan rocības, gan vēlmes eksperimentēt ar dažādām garšām. No zivs līdz olai, no avokado līdz sieram. Suši dod iespējas izpausties jebkurai iztēlei…

Pirms gatavošanas iekārtojiet darba virsmu tā, lai jums būtu ērti darboties. Sagatavojiet visas ēdienam paredzētās sastāvdaļas iepriekš, kas ļaus jums lielākā mērā koncentrēties tieši uz gala rezultātu. Un – ķerieties klāt, lai atklātu, ka suši gatavošana nebūt neprasa augstas skolas, kamēr tādējādi iepriecināt sevi un tuviniekus, nevis smalka restorāna apmeklētājus. Lai gan – papildus pārsteiguma ēdienam, nebūt nav slikta doma iekārtot telpu tā, lai sajūta būtu gluži kā restorānā.

Gatavošana: izklājiet nori lapu, pavēršot spīdīgo pusi uz leju, uz bambusa paklājiņa. Tad kārtojiet pagatavoto vārīto rīsu, rīsu etiķa un garšvielu masu (pieejami arī garšvielu maisījumi, kas jums neliks lauzīt galvu par to, kādām jābūt sastāvdaļu attiecībām).  Visērtāk darboties ar rokām, izlīdzinot rīsus vienmērīgā slānī. Nori lapas augšmalu atstājiet brīvu (apmēram 2 cm), lai vēlāk būtu ērtāk sarullēto lapu nostiprināt. Der ņemt vērā, ka rīsiem jābūt silteniem – ne pilnīgi atdzisušiem, bet arī ne karstiem.

Vēl kāds lietderīgs ieteikums ir pa rokai novietot trauku ar ūdeni, kam varat pievienot nedaudz citrona sulas, lai laiku pa laikam varat ērti noskalot rokas, jo suši rīsu masa gatavošanas procesā lips pie tām.

Pildījumu vēlams likt par aptuveni vienu ceturto daļu augstāk, kā sākas rīsu izklājums. Lai arī radošuma ziņā te varat izpausties diezgan brīvi, jāatceras, ka pildījuma apjoms var traucēt suši sarullēšanai – tātad – nepārsteidzieties ar pārāk plašu pieeju!

Pēc tam ar bambusa paklājiņa palīdzību, lēni veidojiet suši rulli. Jāseko līdzi tam, lai rīsi būtu pietiekami stipri saspiesti un ruletei līdzīgais rullis stingri saturētu pildījumu. Tad atliek tikai sagriezt ruleti vienādos gabaliņos un sakārtot uz šķīvja.

Pasniegšana: suši parasti pasniedz ar tā klasiskajām piedevām – marinētu ingveru, vasabi pastu un sojas mērci. Lai ēdienreizi padarītu neparastāku, varat būt radoši arī šajā ziņā. Tā kā suši pamata sastāvā mēdz būt rīsi, varat ēdienu kombinēt ar dažādām mērcēm – vienīgā lieta, ko vajadzētu atcerēties, ka mērcei jāpapildina, ne jānomāc suši garšas buķete. Papildus tam, servējot suši, varat padomāt par dzēriena izvēli, ar ko papildināsiet ne tikai vakariņas, bet arī vakaru.

      Ienakumi no sis reklamas nonak labdaribai

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. Madars

    Mūsu ģimene parasti izvēlas pasūtīt suši jau gatavu no kāda restorāna, jo tas ļauj ietaupīt laiku un pavadīt kopīgi vairāk laika ar ģimeni,jo suši gatavošana tomēr ir darbs zinātājie – un mēs esam vairāk baudītāji :) Starp citu esam pasūtījuši suši arī no rakstā pieminētā SUSHIMAX, jāatzīst, ka cenas ir pat zemākas par kvalitāti – bija ļoti garšīgi un redzams, ka suši tikko gatavoti, nevis nostāvējuši dienu ledusskapī.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *