SMILTSĒRKŠĶU OGU PRODUKTI IMUNITĀTEI UN MOŽUMAM

Mar 21, 2019 by

Smiltsērkšķis ir viena no dabas bagātībām ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē. Skaistumkopšana, ēst gatavošana un medicīna ir izplatītākie smiltsērkšķa pielietojuma veidi. Varētu šķist, ka šī oga ir kļuvusi par modes kliedzienu, jo cilvēkam tā ir pazīstama jau no senajām civilizācijām.

Dzīvojot tehnoloģiju un nebeidzamu iespēju laikmetā, mēdzam aizmirst par to, ka daba mums jau ir devusi visu nepieciešamo, tikai nepieciešams to likt lietā. Smiltsērkšķis noteikti ir viena no tām dabas veltēm, par kuru varētu teikt, ka ir atgriezusies no aizmirstības. Tās var lasīt paši vai izvēlēties iegādāties – iespēju tikt pie smiltsērkšķiem, nudien netrūkst. Arī interneta sniegtās priekšrocības palīdz smiltsērkšķus pirkt un pārdot savā starpā.

GARDAS SMILTSĒRKŠĶU ĒDIENU RECEPTES.
Jau senajos laikos smiltsērkšķu ogām bija plašs pielietojums – medicīna, skaistumkopšana, pārtika. Ja runa ir par izmantošanu uzturā, to pielietojumu atradīsiet gan desertu, gan pamatēdienu gatavošanā. smiltsērkšķu ogas var ēst tā pat vien, tikai jāatceras, ka tās ir skābenas, vai arī izmantot kā pildijumu pankūkās, gatavot dažādus dzērienus, sakaltēt. Arī par modes lietu kļuvušajos smūtijos smiltsērkšķu izmantošana bagātinās uzņemto vitamīnu klāstu. Jebkura saimniece noteikti saņems komplimentus, ja galdā cels smiltsērkšķu pīrāgu. Skābās ogas, arī dzērvenes un brūklenes, ir lieliska pamatēdienu sastāvdaļa. No skābajām ogām gatavotas mērces un čatniji piedos bagātīgu garšu jebkuram gaļas ēdienam. Smiltsērkšķu etiķis ir lielisks gaļas un zivju iemarinēšanai pirms gatavošanas. Šīs ogas noteikti uzlabos garšu un papildinās tās buķeti arī jebkurā veģetāriešu un vegānu maltītē. Ziemas mēnešos ir iespējams našķoties ar iepriekš sagatavotiem ievārījumiem un konservējumiem, kā arī smiltsērkšķu eļļu pašu izmantot kā vienu no konservantiem.

OGU SULAS UN EĻĻAS VEIKALOS.
Sula un eļļa ir populārākie produkti, kas tiek gatavoti no smiltsērkšķiem. Abi šie produkti kalpo par pamatu dažādu citu ēdienu un konservējumu pagatavošanai, turklāt, izmantojami arī kā uztura bagātinātāji un skaistumkopšanas komponenti. Sulu un eļļu koncentrātus nepieciešams lietot pavisam nedaudz, līdz ar to tas būs lielisks ieguldījums ne tikai gardu ēdienu gatavošanai, bet arī imunitātes uzlabošanā. Kā jaunums tirgū ir parādīušies saldēti sulu kubiņi, kurus var lietot pēc sirds patikas, turklāt, tie ir
viegli un ilgi uzglabājami. Cenas ir sākot no 3,50 eur par puslitra pudelīti ar sulu vai nepilniem pieciem eiro par saldētiem kubiņiem. Eļļa maksā nedaudz vairāk – 8 eiro par 250 ml pudeli, taču, tā kā tā nav izmantojama cepšanā, bet kā piedeva, cena nav tik augsta kā liekas sāotnēji. Iegādājoties smiltsērkšķu izstrādājumus vairumā, cena būs zemāka.

      Ienakumi no sis reklamas nonak labdaribai

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *