Suši – interesanti fakti

Jun 8, 2012 by

Suši ir viens no tiem ēdieniem, kuru pagatavošanas pamatā ir senas zināšanas. Taču ne visi fakti, kas attiecināmi uz suši, vēsta par senām Japānas un Ķīnas gatavošanas  tradīcijām.

Lūk, daži no tiem…

Ja agrāk, lai gatavotu suši restorānā, bija jāiziet desmit gadu ilga apmācība, lielā pieprasījuma un labākas tehnikas apguves dēļ tagad  prasības sarukušas uz divu gadu apmācības kursa iziešanu. Pieprasījuma apjoms saistās ne tikai ar to, ka arvien lielāks skaits restorānu sāka piedāvāt suši savās ēdienkartēs, bet arī ar to, ka suši piegāde kā serviss iekaroja savu vietu ēdienu piegādē uz mājām.

Japānā suši meistaram vispirms divi gadi jāpavada strādājot rīsu laukā, apgūstot to audzēšanu, novākšanu un pagatavošanu.

Tuncis nav tradicionāla suši sastāvdaļa, lai arī ir viena no populārākajām izvēlēm suši restorānos, bāros un ēdienu piegādes servisu ēdienkartēs.

Apmēram divas trešdaļas no tunča zvejas visā pasaulē ir paredzēta tieši suši pagatavotāju nodrošinājumam.

Puse no zivīm, kas tiek izmantotas pārtikas industrijā, tostarp, suši pagatavošanai, tiek speciāli audzētas, nevis zvejotas brīvos ūdeņos.

Visaugstākā maksa, ar ko novērtēts suši pagatavošanai paredzēts tuncis, ir gandrīz 400 000 ASV dolāru par zivi.

Termins suši pēc būtības nekādā veidā nav attiecināms uz zivi, bet gan tieši uz rīsu masu, kas sastāv no rīsiem, rīsu etiķa vai rīsu vīna un garšvielām.

Atsevišķi suši pagatavošanas veidi Japānā tikuši ieviesti tikai pēc tam, ka tos uzsākuši praktizēt restorāni ASV vai Eiropā.

Suši meistari īpašu uzmanību pievērš tieši pildījuma kārtojumam, jo suši savā veidā ir mākslas darbs, kam jāiepriecina ne tikai garšas, bet arī vizuālā noformējuma ziņā.

Lielākoties suši tiek ēsti, paņemot tos pirkstos, nevis ar tā dēvētajiem ķīniešu kociņiem. Turklāt – šis paradums nāk tieši no Japānas un Ķīnas.

Lielā daļā gadījumu vasabi ir pagatavots no mārrutkiem, pievienojot krāsvielu, lai padarītu maisījumu zaļu. Tāpēc ir svarīgi, lai ēdienu piegāde

      Ienakumi no sis reklamas nonak labdaribai

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *